Beste leden van de Usquebaugh Society en/of Levenswater.nl,

Het zal niemand ontgaan zijn; de AVG komt er aan; met ingang van morgen is deze verordening van kracht waarmee de privacy van inwoners van Europa uniform en beter geregeld is. Ook voor de Usquebaugh Society betekent dit één en ander.

Waar jullie als leden (van zowel de vereniging als van Levenswater) mee te maken krijgen is onze privacy policy, die te vinden is onder het menu "Wie zijn wij?". Ik nodig iedereen uit om deze door te lezen en hiervan kennis te nemen.

Met vriendelijke groet,

Bennie Dijkslag

Voorzitter Usquebaugh Society

 

Onderaan dit artikel zijn de notulen van de afgelopen Algemen Ledenvergadering van 16 april jl. terug te vinden. Vragen over de notulen kunnen via email gestuurd worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de opmerkingen hieronder.

Met vriendelijke groet,

Bennie Dijkslag

US_-_ALV_2018_-_16_april.pdf

Vorige week is het onderstaande persbericht uitgegeven namens de Society:

-----

Bestuur whiskyvereniging Usquebaugh Society krijgt nieuwe impulsen

Oegstgeest, 20170413 -- De Algemene Ledenvergadering van de landelijke whiskyvereniging Usquebaugh Society heeft in maart 2017 Bennie Dijkslag als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt daarmee Bram van Glabbeek op, die de functie sinds 2009 bekleedde. Verder werd tijdens de ALV Tom van Engelen gekozen als de nieuwe hoofdredacteur van whiskymagazine De Kiln, in de jaren negentig het eerste blad met focus op whisky in Nederland.

De Usquebaugh Society is de grootste non commerciële vereniging van whiskyliefhebbers in Nederland. De vereniging heeft als doel het wekken van interesse voor de whiskycultuur en de Schotse in het bijzonder. De vereniging is opgericht in 1990 en verzorgt regionaal en centraal proeverijen voor haar leden en introducés. Ook is de “US” aanwezig op whiskyfestivals om het genieten van whisky te promoten. Het motto is Genieten doen we samen.

Tom van Engelen is geen onbekende als hoofdredacteur van het De Kiln. Met een kleine tussenpauze vervulde hij de functie sinds 2009. Daarvoor was hij al als redacteur betrokken. De Kiln is een magazine dat eens per kwartaal verschijnt en op grote waardering kan rekenen van de leden.

Bennie Dijkslag is al jaren een bekende naam in de whisky-society en heeft zich ten doel gesteld het genieten terug te brengen als kernwaarde van de vereniging. Het streven is om dit vanuit de vereniging nog actiever te faciliteren en stimuleren.

Usquebaugh Society

Noot voor redacties:

Voor meer informatie contact opnemen met Bennie Dijkslag, 06-55181831 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Video: https://youtu.be/BSOEy7a-EW8

-----

Bij vragen kan er contact met mij opgenomen worden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een PB op het forum,

Groeten,

Bennie

 

Na de succesvolle start vorig jaar van de Bowmore Devil's Cask brengt Bowmore nu de tweede batch uit. Niet onverwacht natuurlijk, gezien de Laimrig en Tempest ook al in genummerde series uitkomen. De Small Batch past hier ook bij, zo doet de naam vermoeden.

De release is globaal, dus hoeveel flessen er naar Nederland komen is vooralsnog nog maar de vraag. Vorig jaar waren ze, min of meer, al verkocht voor ze op de plank stonden voor erg varierende prijzen (tussen de 60 en 100 euro, als ik me goed herinner). Een maand na dato stonden ze al op verschillende veilingsites voor soms meer dan het vijfvoudige van de initiële verkoopprijs. 

Lees het originele bericht hier.

De regioproeverij Noord-Holland is weer geweest. Blijkbaar was het een feest, wanneer zou de volgende zijn? Voor een overzicht van gedronken whiskies klik hier.

zuidam vatenloodsVanaf 1 mei is de nieuwe clubbotteling te bestellen. Als primeur voor onze vereniging geen Schotse, maar een echte Nederlandse whisky. Na een dag van hard werken bij Zuidam Distillery in ons eigen land zijn uiteindelijk 2 vaten geselecteerd als clubbotteling.

 

Op 7 mei wordt er weer een regioproeverij in Zwolle gehouden. Lees hier voor meer info.

Op 28 april en 5 mei worden er 90 punten proeverijen (Blinde Bring Your Own, BBYO) gehouden in Leusden. Beperkt tot 8 personen per sessie, dus meld je [hier] snel aan!!

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com