Even voorstellen:

De Usquebaugh Society

De Usquebaugh Society (officieel de Nederlandse Scotch Malt Whiskyvereniging) staat voor het samen genieten van whisky en bestaat sinds maart 1990. We kunnen stellen dat we – nu we ruim 30 jaar oud zijn – de oudste whiskyvereniging van Nederland zijn met ruim 300 leden. Daar zijn we best trots op.

 

De Usquebaugh Society is de ultieme plek om met elkaar op whisky-reis te gaan en te zijn!

Nederlandse Scotch Malt Whisky Vereniging

onze historie

We schrijven de ’90-er jaren van de vorige eeuw. Dat er in Nederland whisky gedronken werd is zeker. Alleen was de Nederlandse consument nog nauwelijks met dat levenswater bekend. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen. Reden waarom in maart 1990 de Nederlandse Scotch Malt Whisky Vereniging is opgericht. Het primaire doel was: ‘Het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen.’ Inmiddels is die wereld veranderd: de interesse is er inmiddels. We kunnen nu van whisky genieten, kennis overdragen en samen nieuwe en oude expressies van whisky ontdekken.

daarom zijn we bijzonder

passie deel je

We danken ons bestaan aan alle trouwe leden die hun passie voor whisky met elkaar willen delen. Niet alleen door proeverijen te bezoeken, maar ook door kennis uit te wisselen, whisky met elkaar te delen (via o.a. Bring Your Own Bottle en het uitwisselen van samples), vriendschappen op te bouwen en samen mooie dingen te beleven.

De Usquebaugh Society is de niet alleen de oudste niet commerciële whiskyvereniging van Nederland, we denken zelfs dat we de eerste zijn. Wat daaraan bijzonder is: we zijn een vereniging van echte liefhebbers en de samenstelling van onze leden is erg gemêleerd: zowel de liefhebber als professional zijn lid van onze vereniging.

we gaan mee in de ontwikkeling

Whisky

Whisky is een product dat al heel lang wordt gemaakt. Ook was het in de ’60 er jaren al in Nederland, alleen was er toen nog weinig interesse voor whisky. We mogen stellen dat – ook onder invloed van onze vereniging – het wekken van interesse voor whisky prima is gelukt. Whisky is een gewild product en inmiddels niet meer weg te denken.

Toch danken we ons huidige bestaan aan de ontwikkeling van whisky in het algemeen en single malt whisky in het bijzonder. Whisky dringt door tot alle uithoeken van de wereld: van Schotland tot Zuid-Afrika en van Nederland tot Australië. Een fenomenale ontwikkeling die we graag volgen door proeverijen, bijeenkomsten, festivals en uitstapjes.

De Usquebaugh Society

dé ultieme plek om met elkaar op whiskyreis te zijn!

Usquebaugh Society

ons bestuur

Henk van Tent Becking

Voorzitter

John Zandbergen

Secretaris

Gerben Blokker

Penningmeester

Henk Klein-Middelink

Bestuurslid Ledenactiviteiten