Geslaagd WFNN voor de Usquebaugh Society!

Algemeen nieuws

Op het Whiskyfestival Noord Nederland vormde de stand van Usquebaugh Society voor velen een rustpunt om even samen te genieten. Met een vernieuwde stand was onze Society op het festival aanwezig. Voor het WFNN waren er twee nieuwe grote trekkers: de Blind Tasting en een nieuwe kaart met inmiddels al 85 Nederlandse distilleerderijen. 

De Blind Tasting was een succes. 35 deelnemers hebben hun best gedaan om de ‘niet al te moeilijke opgave’ te maken en van de drie whisky’s te vertellen van welke distilleerderij dit komt en hoe hoog het alcoholpercentage is. En dat – zeker tijdens een festival – het een lastige opgave is om whisky’s thuis te brengen dat bleek aan het eind. Wat er geraden mocht worden waren: 1. de Glen Moray 12, 2. De Abelour 12 en 3. de Jura 10. De balans opmakend. Van alle deelnemers hebben twee deelnemers de eerste whisky goed geraden. Verder zaten alle deelnemers er naast. Van de twee goede oplossingen was er één buiten mededinging: ons bestuurslid Henk Klein Middelink had (net zoals de winnaar) de eerste whisky goed.

We hebben absolute winnares (in verband met privacy wordt de naam niet bekend gemaakt). Zij wint een jaar gratis lidmaatschap en wordt als Special Guest uitgenodigd voor de bestuurstasting (bestuursleden stellen zich voor aan de hand van een eigen gekozen whisky) die er binnenkort aan gaat komen.

We bedanken de organisatie voor het fantastische festival waar we (weer) onderdeel van uit hebben mogen maken. Graag tot volgend jaar in Groningen

Usquebaugh Society komt naar Whiskyfestival Noord Nederland 31 mei 2023: bijzondere online Chichibu proeverij, iedereen van harte welkom!