Iedereen zal vast al wel eens van Kickstarter gehoord hebben. Een online platform waar mensen hun ideeen of producten kunnen lanceren en van de consumenten ervna geld vragen voor de realisatie ervan. Het werkt goed en er wordt vaak veel geld opgehaald, meestal meer dan benodigd om het product te vervaardigen. 

Kickstarter projecten waarbij alcoholische dranken verspreid worden als beloning zijn helaas niet toegestaan, maar daar heeft concurrent IndieGogo geen last van. 

Iers echtpaar Davis vond dat goed klinken en probeert nu een distilleerderij op te richten die door 'ons' betaald wordt. De Nephin distilleerderij in County Mayo wil via IndieGogo $ 150.000 ophalen om hun whiskystokerij van de grond te krijgen, binnen nu en 4 oktober.

Ze willen een onafhankelijke distilleerderij bouwen in Connaught, waar ze Ierse geturfde single malt whiskey willen maken. Het is voor het eerst in 100 jaar dat er een legale distilleerderij in de regio komt, en het doel is om van turf tot gerst uit de directe omgeving van de distilleerderij te betrekken.

Investeren kan vanaf 5 dollar, maar wanneer je twintigduizend dollar schenkt komt je naam op een van de drie distilleerketels. 

Meer info vind je hier!

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com