Recentelijk is Bladnoch Distillery gesloten en te koop gezet door de gebroeders Armstrong. De precieze oorzaak zit hem in de familiaire sfeer, voor zover bekend.

Inmiddels is er gelukkig wel een gegadigde voor de distilleerderij, namelijk de Isle of Arran Brewery. Deze brouwerij is erg populair aan het worden en heeft via Crowdfunding flink wat fondsen weten te werven voor uitbreidingen. Ze hebben grond gekocht op meerdere plaatsen in Schotland (Dreghorn en St. Fillans), een aantal jaar geleden is de Isle of Skye brouwerij met ze samengegaan, en ze hebben in 2012 geprobeerd (een deel van) de oude Rosebank distilleerderij te kopen om er in 2017 een micro-distilleerderij te starten.

Het kopen van Rosebank ging niet door, maar nu proberen ze het weer met Bladnoch. Verschillende nieuws sites hebben hierover bericht en er is tot nu toe geen reden om aan te nemen dat dit niet door zal gaan. Gelukkig is er dus opvolging voor het Bladnoch verhaal, want het zou jammer als het doek zou vallen voor een distilleerderij, vooral in een periode waarin het zo goed gaat met de industrie.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com