iwf-logoHet afgelopen whisky festival was wederom een groot succes en verliep weer probleemloos, mede dankzij uw medewerking. Wij begroetten zo’n 6.000 bezoekers waaronder veel nieuwe proevers, die zich lieten voorlichten over whisky. Inmiddels zijn wij al weer druk bezig met de voorbereidingen van volgend jaar en hebben de offerte ontvangen voor het gebruik van de Pieterskerk voor 2011 ten behoeve van de organisatie van het International Whisky Festival.

Helaas ziet het nieuwe management van de Pieterskerk zich genoodzaakt de huur drastisch te verhogen (ruim 75 % stijging) en tevens de afname van diensten van  externe dienstverleners en toeleveranciers via de Pieterskerk verplicht te stellen. Dit samen maakt dat de kosten onacceptabel verhoogd worden.

 Aangezien wij de toegangsprijs niet kunnen - en willen verhogen (deze is dit jaar voor het eerst sinds zes jaar verhoogd) en ook de standhouders zoveel mogelijk willen ontzien (wij willen de standhuur niet ongelimiteerd verhogen), zijn wij volop bezig met het zoeken naar een alternatieve accommodatie in de regio met dezelfde sfeer, ruimte en kwaliteit als de Pieterskerk, die op bovengenoemde data beschikbaar is. Wij zijn hiermee al in een ver gevorderd stadium.

 Er is inmiddels in het  Leidsch Dagblad van 27 december een artikel geplaatst waarin staat dat het International Whisky Festival de Pieterskerk dreigt te verlaten. Dit is mede gebaseerd op bovengenoemde informatie.

 De definitieve beslissing valt echter pas begin januari 2011, na het laatste gesprek met het management van de Pieterskerk.

 Wij houden u op de hoogte en wensen u een goede jaarwisseling en een succesvol  2011.

 Organisatie International Whisky Festival

 Wouter Wapenaar

Frans van der Geest

Miriam den Hertog

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com