file Whisky roomijs

Meer
17 apr 2010 14:08 #40244 door Lekkerbek
Whisky roomijs werd gestart door Lekkerbek
Whisky roomijs

Ingrediënten:
- 250 gr slagroom
- 500 ml volle melk
- 125 gram witte basterd suiker
- 6 eidooiers
- 125 ml whisky (Kan van alles zijn; kies naar eigen smaak)

:ohmy: Suiker en whisky zorgen er beiden voor dat het mengsel lastig invriest. Meer suiker -> minder whisky en vice versa.

1. Verwarm de slagroom, de melk en de helft van de suiker voorzichtig in een ruime pan tegen de kook aan. Schenk hierbij ca. de helft van de whisky.

2. Klop de eidooiers todat deze wit en cremig/schuimig zijn en mix er de rest van de suiker door.

3. Maak een custard door voor zichtig een deel van de hete melk door de eidooiers te mixen.

4. Giet vervolgens het eidooier mengsel terug in de pan. Warm iets na om te garen. Let op: niet boven de ca. 70 gr celsius omdat anders de ei-smaak erg aanwezig wordt.

5. Schenk de rest van de whisky erbij en laat dit mengsel afkoelen.

Zodra goed afgekoeld kan het m.b.v. een ijsmachine verder worden gekoeld. Schep in vriesdoos en laat rustig bevriezen.

Eet smakelijk.

Zelf heb ik geexperimenteerd met
- Signatory Bannahabhain Heavely Peated
- Glen Kinchie standaard botteling

Heeft één van jullie ervaring een whisky-ijs?
Ik ben benieuwd.

groeten van Henk :ohmy:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
17 apr 2010 15:09 #40246 door BigBarrel
Beantwoord door BigBarrel in topic Re:Whisky roomijs
hmmm, krijg nu al trek. Wat voor ijsmachine heb jij Henk. Met of zonder koelelement en ben je erover te spreken oftewel als hij stuk gaat koop je dan weer dezelfde ?

Grtz

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
17 apr 2010 15:42 #40247 door Lekkerbek
Beantwoord door Lekkerbek in topic Re:Whisky roomijs
Leon,

Ik heb een Moulinex Gelati A85. Zie afbeelding
Een dubbelwandige bak, deze stop je in de vriezer. Perfect om ruim één liter ijs te maken. Ik gebruik deze al vele jaren met plezier. :cheer: Als je binnen één dag meer dan één keer ijs wilt maken is deze niet geschik. :angry: Voor de hobby en af en toe een experiment is deze dus helemaal prima!
Ja, als deze stuk gaat koop ik weer zo'n apparaat. Belangstelling? Ze staan op Marktplaats te koop heb ik gezien.

Groeten van Henk
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
17 apr 2010 18:57 #40249 door Full Proof
Beantwoord door Full Proof in topic Re:Whisky roomijs
Ik heb een paar jaar terug, roomijs met Glendronach 1970 signatory 20 jaar 56% en (84%) pure chocolade gemaakt. Lekker!

Groet Jeroen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.194 seconden
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com