file White Dog

Meer
08 mrt 2010 21:52 #39141 door MacOffringa
White Dog werd gestart door MacOffringa
In de VS heet new make "white dog". De Amerikanen hechten veel waarde aan hun giststam, in tegenstelling tot de meeste Schotse stokers.
Four Roses heeft een wel heel uniek procede. Er worden maar liefst vijf giststammen gebruikt en twee verschillende mash bills (het recept waarin de verhouding mais/tarwe en/of rogge, en gemoute gerst wordt beschreven, en dat is anders voor elke Amerikaanse whiskey). Kijk ook eens op www.fourroses.us
Tijdens WFNN zal Mr. Four Roses Jim Rutledge een aantal white dogs laten proeven die allemaal met een verschillende giststam zijn geproduceerd. Een unieke kans om te ervaren hoeveel gist uitmaakt in het distillaat. Becky en ik hebben dit jaren geleden al eens mogen meemaken op de distilleerderij van Four Roses in Kentucky. Nu kan het in Groningen.
Jim Rutledge geeft slechts twee master classes, op zaterdagmiddag en zaterdagavond. Er zijn nog enkele kaarten voor beide sessies beschikbaar. Wij raden eenieder van harte aan dit mee te maken. Het is Echt Heel Bijzonder.
Hans & Becky Offringa
aka The Whisk(e)y Couple

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.165 seconden
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com